Vragen en antwoorden

Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen over Freedelity.
Vindt u niet wat u zoekt? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Waarom vraagt de verkoper naar mijn identiteitskaart?

De handelszaak waar u winkelt, maakt gebruik van de oplossingen ontwikkeld door Freedelity om uw persoonlijke gegevens te verzamelen en bij te werken. Daarnaast kan de handelaar u identificeren tijdens uw aankoop.

De handelaar schrijft u heel gemakkelijk in met uw identiteitskaart. En u wint tijd omdat u geen formulier met de hand moet invullen.

Uw persoonlijke gegevens worden zo sneller verzameld, zonder typefouten, en gemakkelijk bijgewerkt wanneer u bijvoorbeeld verhuist.

Daarnaast kunnen uw favoriete handelaars u meer gepersonaliseerde diensten aanbieden, uiteraard rekening houdend met de wetgeving omtrent de verwerking van uw persoonsgegevens.

Is het gebruik van mijn identiteitskaart wel wettig?

Ja, het gebruik van de identiteitskaart om persoonsgegevens te verzamelen en toestemming te geven voor het gebruik ervan voor marketingdoeleinden is in overeenstemming met de aanbevelingen van de gegevensbeschermingsautoriteit.

Weet dat u er ook voor kunt kiezen om handmatig een registratieformulier in te vullen of u te identificeren met uw voor- en achternaam en geboortedatum bij elke Freedelity-partnerwinkel.

Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van mijn persoonsgegevens ('data controller')?

Uw persoonsgegevens worden zowel door elk van de handelaars aan wie u ze hebt toevertrouwd als door Freedelity nv verwerkt. Dit moest zijn verduidelijkt door de retailer die gebruikmaakt van de door Freedelity nv ontwikkelde oplossingen. Dat gebeurt in het bijzonder door u een exemplaar van deze folder te geven. Indien u instemde met het delen van uw e-mailadres, is deze informatie ook aan u bevestigd via een e-mail.

De verwerking van uw persoonsgegevens door Freedelity wordt nauwkeurig omschreven in het privacybeleid dat u hier vindt.

Het team van Freedelity waakt nauwgezet over de tevredenheid van MyFreedelity-gebruikers, maar ook over de naleving van hun rechten. Wij staan met plezier voor u klaar. Neem gerust contact met ons op:
+32 2 880 98 36
info@myfreedelity.com
www.myfreedelity.com

Waaruit bestaat de Freedelity-database?

Wanneer u uw contact- en persoonsgegevens bezorgt aan de handelaar die u heeft gevraagd om zich in te schrijven, nemen wij u op in de Freedelity-database. Hierdoor verklaart u zich akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens door Freedelity SA/NV, rue du Bosquet 8, bus 6, 1400 Nijvel, geregistreerd onder het ondernemingsnummer 0818.399.886.

De Freedelity-database verzamelt de persoonsgegevens van alle consumenten die zich hebben aangesloten bij de loyaliteits- en consumentenrelatieprogramma's van de zakelijke klanten van Freedelity. Zo beschikken zij over actuele gegevens over u.

Daarnaast kunnen uw favoriete handelaars u meer gepersonaliseerde diensten aanbieden, uiteraard rekening houdend met de wetgeving omtrent de verwerking van uw persoonsgegevens.

Deze gegevens worden ook gebruikt om uw MyFreedelity-profiel aan te maken en bijgewerkt te houden.

Bij uw inschrijving maken wij voor u een persoonlijk profiel en persoonlijke login op de MyFreedelity-app. Dankzij dit profiel beslist u volledig zelf welke handelaars toegang hebben tot uw gegevens en met u kunnen communiceren (en op welke manier: via e-mail, sms of brief).

U kunt uw relatie met een partnerbedrijf ook beëindigen. Voor een vlotte toegang raden we u aan om uw e-mailadres op te geven wanneer u zich inschrijft.

Hoe kan ik mijn persoonsgegevens raadplegen, corrigeren of verwijderen?

Dit is een van uw rechten gegarandeerd door de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens. De website en app van MyFreedelity zijn met dit doel voor ogen ontworpen.

MyFreedelity is een app die een groot aantal klanten- of identificatiekaarten digitaal op één veilige plaats bewaart. Dat betekent geen uitpuilende portefeuille meer! Zo houdt u de controle over het gebruik van uw persoonsgegevens door verschillende winkels en handelaars. Bovendien kunt u uw gegevens gemakkelijk up-to-date houden bij klanten van Freedelity.

Tijdens uw inschrijving wordt er een persoonlijk profiel op uw naam aangemaakt op de website van MyFreedelity. Hier ziet u hoe uw persoonsgegevens worden gebruikt.

De toegang tot uw persoonsgegevens is beschermd en vereist een authenticatie. Indien u uw e-mailadres bij een van de deelnemende handelaars van Freedelity hebt opgegeven, hebt u alleen uw gebruikersnaam en wachtwoord nodig.

Hebt u uw e-mailadres nog niet aan Freedelity of aan een van de deelnemende handelaars van Freedelity meegedeeld? Volg dan de onderstaande stappen.

Open de inlogpagina

Volg de instructies voor een eerste aanmelding of vraag een reset van uw persoonlijk wachtwoord aan.

U kunt ook de mobiele applicatie MyFreedelity downloaden en zich er mee authenticeren.

Download de app

 
Worden mijn persoonsgegevens doorgegeven aan derden?

Uw persoonsgegevens worden centraal beheerd door Freedelity via de Freedelity-database. Die werd ontwikkeld om uw favoriete handelaars actuele informatie over u te bezorgen. Het is daarom dat uw toestemming werd geregistreerd toen u zich voor het eerst aanmeldde bij een van de winkels en/of handelszaken die zich hebben geabonneerd op de diensten van Freedelity.

Volgens dit principe worden uw persoonsgegevens dus effectief doorgegeven aan elke Freedelity-klant die kan aantonen dat hij/zij uitdrukkelijk toestemming heeft gegeven voor de verwerking van uw persoonsgegevens en het gebruik van uw persoonsgegevens voor marketingdoeleinden.

Het enige gebruik van uw persoonsgegevens dat is toegestaan in de overeenkomsten tussen Freedelity en zijn klanten zijn:

  • De validatie van uw persoonsgegevens (met andere woorden: zijn uw gegevens correct? Zijn ze nauwkeurig genoeg om u op unieke wijze te identificeren en, indien nodig, verschillende registraties over u te groeperen)?
  • Het onderhoud en de actualisering van uw gegevens (met andere woorden: indien de bij Freedelity bekende gegevens actueler en vollediger zijn dan de gegevens die in de databases van onze klanten bekend zijn, bieden wij u aan deze actueel te houden).
  • De uitvoering van marktonderzoek

Uw e-mailadressen en gsm-nummers worden niet verkocht. Als uw e-mailadres en/of gsm-nummer echter door u of met uw toestemming wordt gewijzigd, wordt deze update doorgegeven aan de klanten van Freedelity aan wie u toestemming hebt gegeven om ze te gebruiken voor direct-marketingdoeleinden. Deze toestemmingen (ook wel opt-ins genoemd) kunnen door u te allen tijde via MyFreedelity worden gewijzigd. Dat is een van de belangrijkste bestaansredenen ervan. Zo behoudt u de controle over het gebruik van uw persoonsgegevens.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat nu?

Dit is de procedure die u volgt om uw wachtwoord te resetten.

  • Ga naar de inlogpagina
  • Klik op de link 'wachtwoord vergeten'
  • Volg de instructies
  • U ontvangt via e-mail een reactivatielink
Hoe kan ik contact met u opnemen?

U kunt contact met ons opnemen via onderstaande contactpunten.

Met de post:
Freedelity SA
rue du Bosquet, 8/6
1400 Nivelles
Belgique

Via e-mail: info@myfreedelity.com

Telefonisch: +32 (0)2 880 98 36

Via het contactformulier

Onze diensten zijn geopend op werkdagen van 9.30 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur

Wat zijn de algemene voorwaarden voor gebruik van de MyFreedelity-website?

Wanneer u MyFreedelity op uw smartphone installeert en/of de eerste keer dat u via deze portaalsite inlogt op uw MyFreedelity-profiel, vragen wij u onze algemene voorwaarden te aanvaarden. U vindt die hier.

Wat is uw privacybeleid inzake de bescherming van persoonsgegevens?

Freedelity nv en al onze medewerkers hechten veel belang aan de bescherming van uw persoonsgegevens.

We willen u ook op een transparante en respectvolle manier behandelen. Dit is de volledige tekst van ons privacybeleid voor de bescherming van uw persoonsgegevens. U kunt deze hier vinden.

Kan ik vragen om mijn gegevens permanent te verwijderen uit de Freedelity-database?

Ja, dit is uw meest strikte recht.

In overeenstemming met de wetgeving hebt u recht op toegang tot al uw gegevens en een overzicht van hun gebruik op ons platform. Via uw gebruikersprofiel kunt u uw aanpasbare gegevens naar keuze aanpassen. U hebt bovendien het recht om te vragen om al uw gegevens volledig te verwijderen uit ons systeem. Stuur ons daarvoor een brief met daarbij een fotokopie van de voorzijde van uw identiteitskaart. Wij verwijderen uw gebruikersaccount dan binnen een periode van 30 dagen.

Uw correspondentie stuurt u naar:
Freedelity SA
Verwijdering van het gebruikersaccount
Rue du bosquet 8/6
1400 Nivelles
Belgique

Hoe gebruikt u mijn e-mailadres en gsm-nummer?

Uw e-mailadres en uw gsm-nummer zijn alleen toegankelijk voor winkels en handelaars aan wie u uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven (opt-in) voor hun gebruik voor contractuele of marketingdoeleinden. Deze toestemmingen kunnen te allen tijde door u worden gewijzigd via deze MyFreedelity-website of de gelijknamige mobiele applicatie.

Uw e-mailadressen en gsm-nummers worden niet verkocht.

Uw e-mailadressen en mobiele gegevens kunnen door Freedelity worden gebruikt in het kader van het gebruik en de promotie van MyFreedelity en om u op de hoogte te houden van alle gebeurtenissen met betrekking tot uw MyFreedelity-profiel.

Deelnemende handelaars